Tuesday, August 12, 2014

Pivíčko a Selfíčko

Tohle by mohl být takový malý manifest zvaný třeba Tvargl.cz, že život není nahovno jen na Prigl.cz, ale i v jinak vysmáté Olomouci za deštivé dovolené, když nemáte ani na na podělanej týden v Chorvatsku, zatímco vám v dusném bytě kolem baráku poletuje polystyren, vrtaj do zdi a řežou sklepní okna při rekonstrukci paneláku. A tak hurá fábií na Kleinbergchen alias Littlehill.

"Sem se dívala na radar, a mělo včera pršet v Prostějově před sedmou, a nic", mluví mi z duše stejně nespokojená zákaznice identické aplikace pro Android.

Je kosa, děcka si hrajou na hřišti a mne zahřívá vývar v restauraci před bránou.
"V Itálii jsme chtěli vídeň, a oni se nám normálně smáli", lící blondýna od krmení prcka světové zkušenosti svému otci, "tam mají jenom taková ta piccola, víš?"

"Neřvi mi tu nebo tě hodim tym lvum!", získává si ego hlava rodiny u mladší ze svých dcer. "A co já?" "Ty si starši, tak byť chytřejši! A nechoď v tych největšich sračkach u kraje!", užívala si návštěvu ZOO rodina z Ostravska.
Bo mi zrovna dcera spala v kočarku, tež som sa modlil, aby už konečně byli v p***.

Příměstský tábor okupuje automat na pamětní mince. "Jé, mamíí, tady je pavilon žraloků!" "Hele, deme na ty žirafy..." "Poď! Deme na ty žirafy!" A už du taky, než toto furt poslouchat u sousedních plameňáků.

Výr na rukavici sokolníka má stejně těžkou denní šichtu jako minule. "Ty lvice si lížou prdelky...sou nějaký lesbičky nebo co?" (ale je to jen kvůli kusu chcíplýho králíka).

Šlehačkou z palačinky si pak improvizuju vlastní vídeň z "Turecké kávy Illy" za řevu dětí v lanáči a poslouchám matky u pružinových houpaček.
"Mně se osvědčilo Tesco v noci," svěřuje nám jedna z nich svůj poslední shopping trend a rodinnou aktivitu v jednom.
"Nojo, když ale ten můj je do půlnoci na rybách..."

"Ten Románek je dneska takový nějaký..."
"Takový oukropeček..."
"No, takový na zabití..."
"A on tam chce s klukama, a sám nechce a bečí, a tož vysvětli mu to, mám ho vylépat nebo co..."
"A Maruška je uřvaná, nevyspaná..."
"Nechceš to mlíko od Jany?"
"Ne, ona jak bude unavená, usne..."
"Aspoň že to počasí že nám vyšlo..."
"No, musím to zaklepat..."

Pivíčko a selfíčko v Náklu na Molu č.1: The best of Olomouc, nedávno akce a k parkovnému energeťák zdarma. No lepší reklama na tunery s holkama než na Bohečipsy s kečupomajonézovou příchutí. Týpci a machýrci, tetováníčko, "no konečně tě vidim před barem a bez podprdy" a jiné moudrosti.

Kemp v Litoveli v noci žije, zatímco vy si přejete nežít. Kemp je prostě taky hezký průřez společností, něco jako domov důchodců, z kterého ale ráno po tripu neujedete kalit zase jinam.
"Sem dal za hostel asi jako normálně padesát dolarů, no tak není to nejmíň, ale vyspal jsem se, chápeš", čeká na nepřicházející uznalou pochvalu týpek, co to jednou otočil s Gemmou do Států. "A normálně o rok mladší bratránek, jenom vo rok mladší, jo, dělá na menhetnu v nějaký béčkový bance, a platí tam za nájem čtrnáctset," popisuje horce aktuální finanční realitu svých rádoby méně úspěšných příbuzných týpkům od staršího vytuněnýho BMW.

No comments: