Friday, September 9, 2011

Vot kakája těchnika

Pokrok jde jistě jedině vpřed. Tak nevím, proč Nokia s novou verzí symbianu zpoplatňuje Adobe Acrobat Reader (jenž je jinak zdarma pro všechny ostatní platformy), a proč na našem netbooku s Windows 7 Starter NELZE změnit pozadí. Taková základní věc, přítomná snad od Win 3.11...

A to nemluvím o tom, jak mne Toshiba zklamala výkonem (při 64bit Win s 1BG paměti) a odezvou programů, a jak dlouho a kolik restartů trvalo nainstalování Windows ... skutečně jde o 21. století?:-) Systém se neustále updatuje, a tak po zapnutí nelze s netbookem minuty nic dělat. Při zkoumání možnosti přechodu na vyšší verzi windows mám problém, neboť mám nastaven jazyk na UK, místo na ČR, a pro update musí obojí souhlasit a navíc musí jít o Francii či podobnou zemi, ale nikoli UK ani ČR...Tak i kdybych moc chtěl, Microsoft na mně nevydělá:)

Zřejmě se však jedná o celkové spiknutí výrobců: k Apple iPadu zase nelze jednoduše připojit externí disk, samořejmost, kterou výrobce zřejmě nepodporuje, aby zákazníci utráceli za hudbu na iTunes. Aspoň že nová nabíječka Nokie hezky příjemně a vysoce píská, v létě se snad uplatní jako odpuzovač komárů. Aspoň že mapy fungují jedna radost.

Sometimes iThink that my iLife just iSucks...
Leč přesto, kéž by na světě šlo pouze o tyto problémy...

No comments: