Monday, November 14, 2011

Pseudovize

Občas je vtipné zavzpomínat si, jaká to byla marketingová bomba když mobily začaly mít modré LED podsvícení namísto standardného zeleného, natož když pak přišly barevné displeje, a člověk si říkal, že casem snad asi opravdu bude barva standardem. Dnes máme telefony dotykové, tenké pod centimetr, o integrované anténě, GPS, internetu, foťáku ani nemluvě. Časem snad budou i měkké a tvarovatelné, s organic LED displejem, a třeba i s měřičem pulzu nebo glyko testem pro diabetiky, s alarmem a automatickou SMS záchranné službě v případě problému.

A tak se zamýšlém, co asi rychle bude u digitalních fotoaparátů: určitě také dotykový displej, GPS pro geo-tagging, vysoké ISO bez šumu (co třeba chlazení čipu pro jeho redukci?), super světlé a levné teleobjektivy, standardní detekce tváře či jiných vzorů, ovládání hlasem ("teď chci mít deset fotek s podexpozicí 2/3EV, a pak se vrať k nastavení, jak jsem včera fotil tu vinici, přičemž se snaž ostřit na tu zebru"), nebo alespoň kopírování nastavení dle fotky v prohlížecím módu, možná opět volba ostřícího bodu okem (jako u starého dobrého Canon EOS 50E - kam se ta technologie ztratila??) ... a kdoví co ještě.

No a pak už jen ta volba barvy očí našeho potomstva, volba barvy, jakou bude ratolest světélkovat pod UV, případně rozhodnutí, zda díte normálně odnosit, či zda si jej nechat narůst v umělé děloze, naklonované z matčiných kmenových buněk, s tím, že po celý čas těhotenství bude matka moci nerušeně chodit do zaměstnání, a plodu se bude přehrávat mp3 s jejím hlasem a autentickým tlukotem srdce.

Can't wait for the future!:-)

No comments: